DSB hovedkontor

1.februar: Miniseminar med DSB

Tid: Tirsdag 1. februar 13.00-14.00.
Sted: Kun digitalt, på Teams

Miniseminaret er kun åpent for medlemmer av Grønt Skipsfartsprogram.

Arrangementet har passert

 

Velkommen til digitalt miniseminar 1.februar kl. 13.00-14.00

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) er Norges fagmyndighet for håndtering av brannfarlig, reaksjonsfarlig, eksplosjonsfarlig og trykksatt stoff. Det samme gjelder for transport av farlig gods. Dette innebærer blant annet at DSB har ansvar for det norske regelverket for stasjonær håndtering og for transport av svært mange stoffer, herunder hydrogen og ammoniakk. Regelverkets virkeområde omfatter også bunkring av skip.

På GSPs siste partnermøte (desember) ble oppstart av fem nye piloter besluttet. Fellesnevneren for tre av disse er ammoniakk. Ammoniakk for deep-sea bulk carrier, ammoniakk for fiskefartøy og ammoniakk for en Equinor-chartered tanker. DSB har bekreftet at de vil ta del i disse pilotene. Bistå med informasjon og veiledning i aktuelt regelverk for partnerne som inngår i de aktuelle pilotsamarbeidene.

DSB ser også verdien av et nært samarbeid med GSP og Brit Skadberg seksjonssjef i DSB som vil lede dette kommende miniseminaret sier: «Vi tilstreber at regelverket vi forvalter til enhver tid skal være relevant og oppdatert. For å oppnå dette, er det nødvendig med god kunnskap om hva som foregår innenfor bransjene som omfattes av regelverket. En observatørrolle i Grønt Skipsfartsprogram vil være nyttig i denne sammenhengen.»

Agenda

  • Kort presentasjon av Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap
  • Hvordan jobber DSB og på hvilken måte kan samarbeidet med GSP gi verdier?
  • Ammoniakk vil ventelig utgjøre en viktig rolle for deep-sea shipping. Hva skiller håndtering og transport av ammoniakk fra andre farlige stoffer?

 

BritSkadeberg

DSB Seksjonssjef Brit Skadeberg

 

Brit Skadberg, DSB seksjonssjef vil sammen med sin kollega Trond Carlsen presenterer temaene skissert her og gir svar på spørsmål fra deltakerne.

 

Vel møtt!

Følg oss

Ikke gå glipp av nyheter eller arrangementer. Følg oss på X/Twitter og LinkedIn, eller meld deg på nyhetsbrevet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev (se arkiv)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.