På dette møtet - tirsdag 24. september - vil LUP og GSP presentere hvordan vi sammen kan hjelpe offentlige etater, kommuner og fylkeskommuner til å oppnå kravet om 30 % miljøvekting ved offentlige innkjøp. Foto: Visit Haugesund / Aleksandar Nenad Zecevic.

24. september 2024: Gratis hjelp til offentlige, maritime innkjøpere

LUP og GSP har inngått et samarbeid for å styrke offentlige anskaffelser som en motor for grønn maritim eksport. De to organisasjonene vil under Maritim uke i Haugesund presentere hvordan de sammen kan hjelpe offentlige etater, kommuner og fylkeskommuner til å oppnå dette kravet.

Tjenesten skal være gratis – innenfor fornuftige rammer.

Tid:        Tirsdag 24. september, kl 16.30-17.30
Sted:     Quality Maritim Hotel, Haugesund.

Arrangementet er nå gjennomført.

Fylkeskommuner, kommuner og en rekke offentlige etater er betydelige innkjøpere av maritime tjenester. Fra 1. januar 2024 ble et nytt krav innført. Hovedregelen er nå at ved offentlige innkjøp skal klima- og miljøhensyn vektes med minimum 30 prosent.

Men hvordan skal offentlige innkjøpere møte dette kravet?

Leverandørutviklingsprogrammet LUP spiller en viktig rolle som uavhengig pådriver for å få flere offentlige virksomheter til å gjennomføre innovative anskaffelser. LUP ønsker også å løfte frem anskaffelsesprosesser til inspirasjon og hjelp for andre kommuner og offentlige virksomheter for å styrke maritim næring.

Grønt Skipsfartsprogram (GSP) har sammen med Klima- og miljødepartementet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) og Miljødirektoratet (MD) etablert et prosjekt for å teste en ny tjeneste i GSP som skal hjelpe offentlige, maritime innkjøpere med å etablere grønne kriterier ved innkjøp og leie av fartøy.

Agenda:

  • Velkommen
  • Regjeringens ambisjoner Even Tronstad Sagebakken, Statssekretær for fiskeri- og havministeren
  • LUP kompetanse Ingebjørg Harto, leder LUP
  • GSP kompetanse Magnus Eide, leder GSP
  • Veien videre

Følg oss

Ikke gå glipp av nyheter eller arrangementer. Følg oss på X/Twitter og LinkedIn, eller meld deg på nyhetsbrevet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev (se arkiv)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.