GreenH ny partner i GreenBulk

GreenBulk, prosjektet som skal realisere verdens første utslippsfrie bulkskip – «With Orca», har valgt GreenH som ny leverandør av hydrogen.

Green H er et norsk selskap som utvikler infrastruktur for produksjon og distribusjon av grønt hydrogen. Selskapet er engasjert i prosjekter rettet mot å bygge, eie og drifte produksjonsanlegg for hydrogen for blant annet maritim sektor.

Det er Egil Ulvan Rederi som skal eie og drifte «With Orca».

Egil Ulvan Rederi sammen med Heidelberg Materials og Felleskjøpet Agri er allerede kommet langt på veien mot realisering av «With Orca». Tidlig i 2023 er det ventet at formelle kontrakter inngås og dermed at konkret bygging av skipet og realisering av prosjektet kan starte.

For få uker siden ble det kjent at Statkraft trer ut av prosjektet. I løpet av kort tid er erstatteren – GreenH kommet på plass. Selskapet skal produsere og levere grønt hydrogen fra sitt anlegg ved Boknafjorden.

I en pressemelding fra GreenH sier Lars Erik Marcussen, prosjektdirektør i Heidelberg Materials: «GreenH skårer høyt både på gjennomføringsevne og kompetanse på hydrogen».

Per-Kenneth Øye, sjef transport konsern i Felleskjøpet Agri tilføyer: «Det unike i dette prosjektet er at to vareeiere fra helt ulike bransjer finner sammen. Nå er vi glade for å ha fått på plass en avgjørende samarbeidspartner i GreenH.»

Følg oss

Ikke gå glipp av nyheter eller arrangementer. Følg oss på X/Twitter og LinkedIn, eller meld deg på nyhetsbrevet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev (se arkiv)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.